Οι 3 τεχνικές για να τολμήσεις τις αλλαγές που φοβάσαι!

Μήπως είσαι πλάσμα της συνήθειας και οι αλλαγές σε φοβίζουν; Γιατί λοιπόν αντιστέκεσαι στις αλλαγές και τι μπορείς να κάνεις για αυτό; Το πρόβλημα, είναι ότι μέχρι να δημιουργήσεις το χώρο για κάτι καλύτερο, δεν μπορείς να ελπίζεις ότι θα είσαι πιο ευτυχισμένη και ικανοποιημένη από τη ζωή σου. Για κάποιους όμως φαίνεται ότι είναι πιο εύκολο. Τι είναι αυτό που τους κάνει πιο αποφασιστικούς και οι αλλαγές δεν τους τρομάζουν;

Υπάρχουν κάποιες τεχνικές που μπορείς να ακολουθήσεις, για να αισθανθείς πιο θαρραλέα και να αποφασίσεις να κάνεις τις αλλαγές που επιθυμείς σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. 

Πριν ξεκινήσεις, επίλεξε έναν τομέα της ζωής σου που χρειάζεται αναμόρφωση. Εργασία, προσωπικές ή οικογενειακές σχέσεις, διαχείριση οικονομικών; Σε ότι αισθάνεσαι ότι είναι πιο επείγον να μεταμορφωθεί, ανέλαβε δράση και εστίασε πάνω του.

 

>Tip Μην προσπαθήσεις να αλλάξεις πάρα πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

 

1. Αναρωτήσου - Οραματίσου

Αφιέρωσε αρκετό χρόνο για να προβληματιστείς σχετικά με αυτό που έχει σημασία για εσένα. Ασχολήσου με τις δικές σου προσωπικές αξίες και πάνω σε αυτές δημιούργησε ένα όραμα για το είδος της ζωής που θέλεις να ζεις. Ρώτησε τον εαυτό σου - τι πραγματικά μπορώ, τι πραγματικά θέλω; Μόνο όταν νιώσεις αρκετά γενναία για να συνδεθείς με τις βαθύτερες επιθυμίες της καρδιάς σου, θα μπορείς πραγματικά να κάνεις αλλαγές στους τομείς που θέλεις.

 

2. Σκέψου το χειρότερο σενάριο

Πιάσε ένα φύλλο χαρτί και γράψε όλα τα πράγματα που θα μπορούσαν ενδεχομένως να πάνε στραβά. Στη συνέχεια, γράψε τις συνέπειες των αλλαγών. Ποιο είναι το χειρότερο σενάριο που μπορεί να συμβεί; Συνήθως, το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί, δεν είναι τόσο τρομερό αλλά όταν ανησυχούμε χωρίς να έχουμε πλήρη γνώση του τι μπορεί να συμβεί, έχουμε την τάση να αφηνόμαστε στο συναίσθημα του «δεν γίνεται».

Αφού καταγράψεις το χειρότερο, προετοίμασε ένα Plan B’. Τι μπορείς να κάνεις σε περίπτωση που τα πράγματα δεν εξελιχτούν όπως νομίζεις, ποιες είναι οι εναλλακτικές σου λύσεις;

 

3. Βάλε στόχο την εξέλιξη

Μην αισθάνεσαι ότι θα πρέπει να γνωρίζεις τα πάντα σχετικά με το είδος της αλλαγής που θέλεις να κάνεις. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι θέλεις να δημιουργήσεις μια δική σου επιχείρηση αλλά δεν γνωρίζεις συγκεκριμένες λεπτομέρειες για αυτόν τον τομέα. Κανείς δεν είναι ειδικός όταν ξεκινά κάτι νέο. Άρχισε την έρευνα, αναζήτησε ανθρώπους που έχουν ήδη ασχοληθεί με επιτυχία σε παρόμοιο αντικείμενο. Μάζεψε πληροφορίες, παρατήρησε, μελέτησε περισσότερο για αυτό που σε ενδιαφέρει. Πολλές φορές μέχρι να κατακτήσεις κάτι μπορεί να σου φαίνεται ακατόρθωτο, αλλά αυτή είναι και η μαγεία των αλλαγών, η συνεχόμενη εξέλιξη!

Popi Xx